Bursa ve Amerika’da ortak yayınlanan “Sağlık Olsun” radyo programının ilk konuğu BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin oldu.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr. Mustafa Esgin, yapımcılığını ve sunuculuğunu Ayşe Alagöz’ün üstlendiği  “Sağlık Olsun” programına konuk olarak katıldı. Radyo S ve Newyork’tan yayın yapan Amerika’nın tek ‘ün ortak canlı yayını ile gerçekleşen programda, Bursa ve Sağlık Turizmi konuşuldu. New Jersey, Brooklyn  Manhattan, Arnavutluk ve Bursa’daki dinleyicilerin sosyal medyadan gönderdiği mesajlarla renklenen “Sağlık Olsun” programı, her çarşamba Türkiye saati ile 18.00 de, Amarika saati ile 12.00’da yayına eş zamanlı olarak yayına giriyor.

BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Türkiye’nin Sağlık Turizmine verdiği önemi belirterek Bursa’nın sağlık turizminde son yıllardaki çıkışını değerlendirirken, dünyadaki tek örneği Dubai’ de olan sağlık serbest bölgesini ve BUSAT’ın bu konudaki faaliyetlerini aktardı.

Bursa’nın turizm alternatifleri arasında kış turizminden doğa turizmine, sağlık turizminden inanç  turizmine kadar birçok turizm çeşidine imkân tanıdığını belirterek, bunların içinde termal turizme dikkat çekti. Başkan Esgin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursa bin 500 yıllık bir termal kent. Termal kent olmak için dünyadaki örneklerinde olduğu gibi termal kür merkezini Bursa’ya kurmak gibi bir amacımız var. Bu yolda önemli gelişmeler oluyor. Termal kür merkezleri termal suyu bilimsel tıp yöntemleriyle tedaviye dönüştüren merkezlerdir. Dünya çapında bir termal kür merkezi ve yanında termal kür parkı Bursa’yı termal turizmin dünyadaki yeni destinasyonu yapar. Bursa’nın gelecek vizyonunda medikal ve termal turizm vazgeçilmez başlıklardır.”