Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu resmen kuruldu. Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyelinin tanıtılması ve sağlık turizmi gelirlerinin arttırılması hedefiyle hareket edecek olan federasyon çalışmalarına hızlı başladı.
Türkiye sağlık turizminde her geçen yıl büyümesini sürdürüyor. Sağlık turizmi, tedavi amacıyla yapılan seyahatler olmanın dışında Türkiye’deki sağlık kuruluşlarının büyümesine de öncelik eden önemli bir turizm türü haline geldi. Katma değeri en yüksek turizm çeşidi olan sağlık turizmi aynı zamanda ülke ekonomisine girdisi diğer turizm çeşitlerine göre çok yüksek olduğu rakamlarla ortaya konuyor. Türkiye, sağlık turizmindeki 2023 hedefini 1 milyon turist ve 20 milyar dolar gelir olarak belirledi.
Türkiye’nin son yıllardaki en önemli turizm gelirlerinin başında gelen sağlık turizmi konusunda bir çok ilde kurulan sivil toplum kuruluşları federasyon çatısı altında birleşerek güç birliğine gitti. Aralarında Erzurum, Adana, Samsun, Trabzon, İzmir, Bursa, Antalya’nın olduğu illerin kuruculuğunu üstlendiği Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri federasyonu resmen kuruldu. Kısa adı TURSAF olan federasyonun Genel Başkanlığını Dr. Tevfik Yazan üstlenirken, TUSAF Genel Başkan Yardımcılığı’na Prof. Dr. Sedat Demir ve Dr. Halis Bayrak, yönetim kurulu üyeleri ise Sadi Ergin, Ümit Veli Kaman ve Bülent Cinel oy birliğiyle seçildi.
TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNE BÜYÜK KATKI
TUSAF Başkanı Dr. Yazan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Coğrafi konumumuzu ve artılarımızı kullanarak ülkemizi tercih edilen bir yer haline getirilmesini sağlamalıyız. Savaşlar bile ekonomi ile kazanılıyor. Bizler de ülkemizin ekonomisine bir katkı sağlamak istiyoruz. Heyecanımızı ülkemiz için harcayalım. Sağlık turizminin sorunu ne, çözümü neler? Bunları hep birlikte paylaşıp devlet büyüklerimize iletip yol haritasının çizilmesinde katkımız olsun” dedi.
HEDEFLER BÜYÜK
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Demir, Türkiye’nin medikal ve termal yatırım ve kaynakları Avrupa ve Dünya çapında olduğunu söyledi. Demir, “Türkiye sağlık turizmi alanında kısa zamanda oldukça büyük mesafeler kat etti. Özellikle medikal sağlık alanında yüksek sağlık teknolojilerinin yanı sıra kaliteli sağlık hizmetini diğer ülkelere nazaran daha uygun maliyetlerle daha kaliteli hizmetler verebilir konuma geldi. Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu’nun kurulmasıyla birlikte federasyon olarak en büyük amacımız Türkiye’nin sağlık turizmindeki potansiyelini, medikal sağlık turizmindeki teknolojik ve kaliteli hizmet anlayışını, kış,doğa,inanç,kültür turizmi çeşitleri ile sinerji oluşturacak alternatif bir turizm alanlarını tanıtmak ve dünya genelinde sağlık nedeniyle tercih edilen bir ülke olmak amacıyla kurulduk” dedi.