Yüzyıllarca Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış tarih ve kültür şehri Bursa.

Uludağ’ı, denizi ve yeşili ile bir doğa cenneti Bursa.

Dünyanın en kalitelileri arasındaki termal su kaynakları ile asırlarca şifa kenti olmuş Bursa.

Son yıllarda sanayinin gelişmesi ile bu yönleri unutulmuş ve sağlık turizminde liderliği diğer şehirlere kaptırmış bir Bursa…

Böyle yola çıktık 6 yıl önce,

Bursa’nın eko turizme çok uygun doğası,  termal kaynakları, kendi destinasyonundaki ülkelerle önemli tarih, kültür ve din birliği ve 3. Basamak düzeyde hizmet veren çok gelişmiş kamu ve özel hastaneleri ile yeniden termalin ve Sağlık Turizminin başkenti haline gelebileceği ve bunu için çalışmak gerektiği fikri ile doğdu BUSAT.

Sağlık, turizm, medya alanlarındaki kent gönüllülerinin amatör bir heyecanı ile başlayan BUSAT çok kısa sürede kente mal oldu.

Bursa’nın tüm yerel dinamiklerinin destek ve katkısı ile kısa sürede çok sayıda ve bir birinden önemli etkinliklere imza attı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda kongre, fuar, forum, çalıştay ve eğitim programları ile hem Bursa’da sağlık turizmi algısı oluşturuldu hem de her platformda Bursa’nın tanıtımı yapıldı.

İlçe Belediyelerimizin de kurumsal üye olması ile birlikte farklı bir ivme kazanan BUSAT çalışmaları bugün Bursa’nın ortak paydalarından biri haline gelmiştir.

Yapılan çalışmaların sonuçlarını görmek ise ayrıca mutluluk vericidir.  2015 yılında yaklaşık 15.000 sağlık turisti tedavi amaçlı Bursa’ya gelmiştir.  Bursa Merkez ve ilçelerimizde modern anlamda sağlık turizmi yatırımlarının ardı ardına hayatiyet bulmaya başladığını sevinçle görmekteyiz.  Bursa EHHTA’ya  (Avrupa tarihi Termal Kentler Birliği)  21.  Üye olarak kabul edilmiştir.

Son dönemde ülkemizde yaşanan olumsuzlukların bitmesiyle çok önemli sayıda yurt içi ve yurt dışı hastanın şifa bulmak için Bursa’ya geleceğine ve Bursa’da sağlık turizminin sanayi sektörüne paralel yeni bir sektör olacağına inancımız tamdır.

Bursa için, Bursalı için çalışmaya devam edeceğiz.